logo

27 Mayıs 2021 Perşembe

Hekimoğlu'nun “bitmemiş” finali...


Hekimoğlu dizisinin “final” bölümünde hikayenin “kaldığı” noktaya bakınca dizi, başka bir mecrada devam edecek gibi görünüyor.

OJO Pictures imzasıyla Kanal D ekranlarında yayınlanan Hekimoğlu dizisi, 51. Bölüm'ü, “final” olarak duyurdu. Bölümü izlediğimizde ve yapım firmasının açıklamasına(1) baktığımızda ise sanki bu final, “Kanal D için final” olmuş izlenimini güçlü bir şekilde uyandırdı. 

KEREM ÇATAY'DAN “İMZA” HAREKET

51.Bölüm'de, Ateş Hekimoğlu karakteri ile Orhan karakterinin televizyon başında, dizide Ateş Hekimoğlu karakterinin izlediği doktor dizisi hakkında konuştukları sahne oldukça dikkat çekiciydi. Sahnede, Ateş Hekimoğlu karakterinin severek izlediği dizisinin final yapmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdiği sırada Orhan karakteri, “Belki dijitale geçer” demesinin üzerine, Ateş Hekimoğlu karakteri de adeta izleyicilerinin sesini yansıtırcasına “Keşke” şeklinde yanıt verdi. 

Dizinin geleceği hakkında dizinin içerisinde ipucu vermek, aslında çok da yabancı olduğumuz bir yöntem değil. OJO Pictures'ın ortaklarından Kerem Çatay'ın, kendi sahibi olduğu Ay Yapım imzalı Çukur dizisinde, özellikle duvar yazıları ile bunun çok kez yapıldığına şahit olduk. Şahsi kanaatim, aynı yöntemin bu dizide de kullanıldığı ve Hekimoğlu dizisinin bir dijital yayın platformuna geçerek yayın hayatına devam edeceği yönünde. 

YENİ BAŞLANGIÇLAR AREFESİ

Hekimoğlu dizisinin devam edeceğine yönelik fikrim yalnızca bu sahneden kaynaklanmıyor. 51. Bölüm sonunda hikayenin kaldığı nokta da hiç “bitmiş bir dizi” noktası değil. Birkaç bölüm önce kovulan, Ateş Hekimoğlu karakterinin asistanı Mehmet Ali (nam-ı diğer Dolapdereli) karakteri, Hastane'ye tekrardan Ateş Hekimoğlu karakterinin asistanı olmak üzere geri alındı. Bu gelişmenin yanı sıra, Ateş Hekimoğlu karakterinin uzun bir süredir artık iyice belirginleşen bir şekilde Hastane Yöneticisi İpek karakterine duygusal olarak yakınlaşma çabaları da sonuç verdi ve açıktan ifade edilmese de teknede göz göze romantik bir görüntü ile bölüm sona erdi.

DELİ SORULAR


Bu “final”den sonra aklımda deli sorular:

1)Ateş Hekimoğlu karakteri ile İpek karakterinin bu duygusal ilişkileri nasıl bir seyir izleyecek?

-Ateş Hekimoğlu karakteri, geçmişte “özgürlük mücadelesi” verdiği İpek karakterine karşı aynı tavrı sürdürecek mi? Yoksa Ateş Hekimoğlu karakteri, İpek karakterini üzmemek ya da sinirlendirmemek adına daha mı uyumlu olacak?

-Ateş Hekimoğlu karakteri, kendi bildiğini okuyan tavırlarını daha rahat yapabilmek için İpek karakterine karşı bu duygusal ilişkiyi koz olarak kullanacak mı? Ateş Hekimoğlu karakteri böyle bir koz kullanırsa İpek karakteri nasıl bir yanıt verecek?

2)Ateş Hekimoğlu karakterinin asistanıyken, “Hekimoğlu'nun kopyası olmak istemiyorum” diyerek ayrılan istifa eden ve aynı pozisyona geri dönen Mehmet Ali karakteri ile Ateş Hekimoğlu karakterinin ilişkisi nasıl olacak?

-Ateş Hekimoğlu karakterinin, Mehmet Ali karakterini kovma gerekçesi ikili arasında konuşulacak mı? Konu nasıl bir seyir izleyecek?

-Mehmet Ali karakteri, Ateş Hekimoğlu karakterinin asistanı olarak ne kadar süre kalacak?

AÇIK KAPI


Bu soruların yanıtları gayet Hekimoğlu dizisinin yeni sezon hikayesine iskelet oluşturabilecek konular. Ayrıca, dizinin yapım şirketi OJO Pictures'ın dizinin finalinin hemen ardından yaptığı açıklamanın* son cümlesi de gayet “manidar”: “Hepimizin dileğini ortak bir slogana dönüştürelim dedik: Bu kesinlikle bir veda ama belki de son değil

Hiçbir dizi “normal şartlar altında” arkasında, yapım firmasından böyle bir açıklama ve bu kadar, üzerine yeni senaryo yazılabilecek sorular bırakarak final yapmaz.

Dipnot

(1)Açıklamanın tamamı: https://www.instagram.com/p/CPTJp1rKTGM/

SONER BAHADIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder