logo

9 Nisan 2017 Pazar

Sosyal medyada yanlış ‘geçerli oy’ paylaşımı

Sosyal medyada referandumda oy verilecek tercihin üzerine mührün basılmasının geçersiz oy vermeye sebep olacağı yönündeki paylaşımın doğru olmadığı belirtildi.

SONER BAHADIR

Son haftasına girdiğimiz başkanlık referandumu ülkemizin en önemli gündem maddelerinin başında geliyor. Sosyal medya üzerinden da yoğun bir şekilde başkanlık referandumu hakkında yoğun şekilde paylaşımlar yapılıyor.

Son günlerde ise özellikle sandık güvenliğinden endişe duyan “Hayır”cılara yönelik “geçerli oy kullanılması” yönünde bir uyarı yoğun paylaşım alıyor. Bu paylaşımda, pusuladaki “Hayır” oyunun üzerine mührün vurulması durumunda oyun geçersiz sayılacağı yönünde bir uyarı yapılıyordu. Fakat bu uyarının doğru olmadığı belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ve İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılıç  bu uyarının doğru bir uyarı olmadığını belirtti.

CHP'nin resmi Facebook hesabından konuyla ilgili olarak, "Oy pusulasında diğer alana taşmamak kaydıyla, aynı alana birden çok Tercih Mührü basılması oyu geçersiz kılmaz. Basılan Tercih Mührünün oy kullanılacak alanda nereye basıldığının önemi yoktur. Yeter ki diğer alana taşmasın" denildi.

Eren Erdem de Insagram hesabından yaptığı uyarıda, “Bu bilgi yanlıştır! Mührü kahverengi sınırdan taşırmadan her yere vurabilirsiniz” dedi.

Hasan Kılıç ise Facebook hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti: “ ‘GEÇERLİ OY’
YANLIŞ BİLGİLENDİRME.
Sosyal medyada dolaşan bu bilgi dogru değil. Diğer alana taşmadıktan sonra geçerli sayılır. Yanıltıcı paylaşım...”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder