logo

5 Ekim 2016 Çarşamba

Piyanoyla Orchestra’Sion’un büyülü buluşması


















Notre Dame de Sion (NDS) Fransız Lisesi, Orchestra’Sion ve Türk piyanist Emre Şen’in katılımıyla 1 Ekim’de açılış konseriyle sezon açılışını gerçekleştirdi. Konzertmeister Nilay Sancar, Orçun Orçunsel’in şefliğini yaptığı gecede Orchestra’Sion, Mozart, Mendelssohn ve Beethoven’dan üç parça çaldı. NDS’nin başarılı orkestrası Orchestra’Sion ve Emre Şen konserde klasik müzik severlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Orkestra, konserin ilk bölümünde Avusturyalı besteci Amadeus Mozart tarafından 1786’da bestelenmiş olan ‘Figaro’nun Düğünü’nü eseri ile başlangıç yaptı.

Piyanonun Şeytani Meleği’



İkinci bölümde İtalyan basınının “piyanonun şeytani meleği” diye tanımladığı, müzik çevrelerinde “Emre Chopin” lakabıyla anılan birçok ödül alan Emre Şen piyanoyla orkestraya eşlik etti. Şen ve Orchestra’Sion, Alman besteci Felix Mendelsshon’un 1831’de bestelediği Piyano Konçertosu No.1 op 25 sol minör eserinden Molto Allegro con fuoco, Andante, Presto – Molto Allegro e Vivace ile klasik müzik severlerin beğenisini topladı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde Piyano Bölümü'nde öğretim üyesi olan Emre Şen orkestra ile çaldığı eserin yoğun alkış almasının ardından piyanosuyla iki solo daha parça çaldı.

Pastoral Yaşamdan İzler




Orchestra’Sion, gecenin kapanışını olarak Alman besteci Ludwig van Beethoven’in 1807 yılında bestelemeye başladığı ve 1808 yazında Wiesenthal’de tamamladığı Senfoni No 6 op. 68 Fa Majör (Pastoral) eseriyle gerçekleştirdi. Beethoven’in sık sık şehirden uzaklaşarak kır yaşamını gözlemlediği ve oradan etkilenerek bestelediği eser beş bölümden oluşuyor. Bölümleri, Allegro ma non troppo (Kıra ulaşıldığında uyanan mutlu hisler), Andante molto molo (Dere sahnesi), Allegro (Köylülerin neşeli birlikteliği), Allegro (Şimşek, Fırtına) ve Allegretto (Çoban Şarkısı: Fırtınadan sonra duyulan mutluluk ve şükran duyguları). Orkestra coşkulu performansıyla bu eserde de dinleyicilerin beğenisini toplayarak geceyi sonlandırdı. 

DUYURU: 
Fransız piyanist Pierre Réach, 6 Ekim akşamı saat 19.30’da NDS’de piyano resitali verecek. Resitalde, Mozart, Beethoven, Schubert ve C. Debussy’den eserler çalacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder