logo

10 Ekim 2013 Perşembe

Erdoğanla görüşme soruşturması!

Başbakan Erdoğan ile görüşen Taksim Dayanışması heyeti, Savcılığın talimatıyla emniyete ifade verdi. Dayanışma üyeleri, “asıl şiddetin talimatını verenler hakkında soruşturma açılsın” dedi.

SONER BAHADIR

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmiye Okumuş, İstanbul polisi tarafından Taksim Dayanışması hakkında hazırlanan fezlekesinde “Grupları yönlendiren ve toplantılara katılan” şeklinde adları geçen DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkesoğlu, KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Üyesi Derya Karadağ ve Beyoğlu Kent Dernekleri Sözcüsü Cem Tüzün’ü İstanbul Emniyet Müdürlüğü(İEM)’ne ifade vermeye çağırdı. Arzu Çerkesoğlu yurtdışında olduğu, Canan Çalağan İstanbul dışında olduğu için başka bir tarihte ifade verecek. Diğer 4 Taksim Dayanışması Sekretarya Üyesi ise İEM Güvenlik Şube’ye ifade verdi. Dayanışma yöneticilerine Haziran Direnişi’ndeki rolleri soruldu. Dayanışma yöneticileri, kendilerine yönelik somut bir suçlama yapılmadığını belirterek, Haziran Direnişi sırasında direnişçilere uygulanan polis şiddetinin talimatını verenler hakkında soruşturulma açılması gerektiğini söylediler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sıkça, Haziran Direnişçileri’ne saldırmaları için polise talimatı kendinin verdiğini dile getirmişti.

‘Mücadelemiz sürecek’

İfade verdikten sonra görüştüğümüz Eyüp Muhcu, kendilerine somut bir suç isnadı olmadığını, soruşturmanın amacının Taksim Dayanışması’nı sindirmek olduğunu belirterek mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. Muhcu şunları söyledi: “Bu soruşturma Taksim Dayanışması’ndan suç ve suçlu yaratma çabasının bir devamıdır. Taksim Dayanışması, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nı korumak için barışçı ve demokratik taleplerini dile getirmiştir. Asıl 6 yurttaşımızın ölmesine ve 2 bin yurttaşımızın yaralanmasına sebep olan polis şiddetinin talimatını verenler hakkında soruşturma açılmalı. Bizler; meslek odaları ve duyarlı vatandaşlar olarak kentlerin kamu yararına düzenlenmesi için verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğiz.”


Muhcu, Başbakan Erdoğan ile görüşen heyette olmaları sebebiyle ifadeye çağrıldıklarının polis fezlekesinde yer aldığını belirterek, “Bu görüşme yüzünden ifadeye çağrılıyorsak, görüşmenin diğer tarafları da soruşturmaya dahil edilsin” dedi.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder