logo

28 Eylül 2013 Cumartesi

Kuzey Ormanları ayaklandı!

Kuzey Ormanları’ndaki ağaç kıyımına dikkat çekmek için yapılan tiyatro gösterisinin ardından gerçekleştirilmek istenen yürüyüşe Çevik Kuvvet barikat kurarak izin vermedi.

SONER BAHADIR

Kuzey Ormanları Savunması(KOS), 3.Köprü ve 3. Havaalanı gibi projelerle İstanbul’un Kuzey Ormanları’nda yaşanacak doğa katliamına dikkat çekmek için bir eylem düzenledi. Taksim Tünel Meydanı’nda toplanan KOS üyeleri, ülkemizin siyasi durumu ve Kuzey Ormanları’ndaki ağaç kıyımına ilişkin bir tiyatro gösterisi düzenledi. Gösteride, kesilecek ağaçları temsil eden oyuncular da yer aldı.

Ağaçlara barikat!

Gösterinin ardından temsili ağaçlar ve KOS üyeleri basın açıklaması yapmak üzere Galatasaray Meydanı’na yürümek istedi. Yürüyüş, Şişhane Metrosu önünde 1 TOMA, 1 Akrep ve 4 otobüs polisle önlem alan Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kurulan barikatla durduruldu. KOS üyeleri, ellerinde platformun logosunun bulunduğu temsili kalkanlarla polis barikatına kadar yürüdü. Polis barikatıyla burun buruna gelen göstericiler, “Sermaye defol, ormanlar bizimdir” ve “Ormanlar halkındır, yağmalanamaz” sloganları attı.

‘Rant uğruna ormanlar katlediliyor’

Yürümelerine izin verilmeyen göstericiler, tiyatrodan sonra Galatasaray Meydanı’nda toplanarak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya KOS Kurucu Üyesi Prof. Dr. Zerrin Bayraktar, Kent Hareketleri Yürütme Kurulu Üyesi Çiğdem Şahin ve İBB Meclis Üyesi Hasan Fazıl Afacan da katıldı. Ses kaydından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Emlak rantı uğruna ormanlar katlediliyor. Bindiği dalı kesenlere karşı insanlık direniyor. Son ağaç kesildiğinde, son nehir kuruduğunda, son balık avlandığında paranın yenmediğini anlayacağız. Tarım alanlarını koruyabilirsek, sebze ve meyve yiyebileceğiz. Kuzey Ormanları’nı koruyabilirsek çocuklarımıza yaşanabilir bir kent bırakabiliriz.”  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder