logo

22 Eylül 2013 Pazar

Galatasaray’dan Silivri’ye çağrı

Çarşamba günü Silivri’de görülecek olan KCK Basın Davası’na çağrı yapmak için düzenlenen eylemde “özgür basın susturulamaz” denildi.

SONER BAHADIR

Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS) İstanbul Şubesi tarafından, 25 Eylül’de Silivri Cezaevi’ndeki duruşma salonunda görülecek KCK Basın Davası’na çağrı yapmak amacıyla bir eylem düzenledi. Taksim Galatasaray Meydanı’nda gerçekleşen eyleme, Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Eş Başkanı Gültan Kışanak, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de katıldı. Eylemde, “Özgür basın susturulamaz”, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Zindanlar boşalsın, gazetecilere özgürlük” sloganları atıldı.

Davada; Özgür Gündem, Azadiya Welat, Dicle Haber Ajansı ve Fırat Haber Ajansı çalışanları yargılanıyor. Kurumların genel yayın yönetmenleri adına Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin bir açıklama yaptı. Keskin, “Özgür basın geleneği, barışın ancak savaşan tarafların görüşmesiyle olacağını söylemiştir. Bu durum bugün görülmüştür. Fakat baskılar devam etmektedir. Özgür basın geleceği devam edecektir” dedi.

TGS İstanbul Şubesi adına ise açıklamayı Gazeteci Arzu Demir okudu. Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını isteyen Demir, “İddianamede en olağan gazeteciler faaliyetleri suç olarak gösteriliyor. AKP’nin demokrasi paketini gündeme getirdiği dönemde hatırlatmak isteriz ki; Gazeteciler sokakta tartaklanırken demokrasiden söz edilemez. Türkiye cezaevlerinde 64 gazeteci tutuklu. Tüm gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Eski Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni de olan Gültan Kışanak ise, basın özgürlüğünün demokrasinin ve özgürlüğün temel şartı olduğunu söyledi. Kışanak şöyle konuştu: “Basın özgürlüğü alanında verilen mücadelenin tarihi, demokrasi mücadelesiyle eş zamanlı bir tarihtir. Bu da bize gösteriyor ki basın özgür olmadan hiçbirimiz özgür olamayız. Nasıl ki, 90’ların topyekün savaş politikası Özgür Gündem’i susturamadıysa, bugün de susturamayacak. Gerçekler her eve, her fabrikaya girmeli. Bunu başarıp yalanın saltanatını bozabilirsek, işte o gün bu ülkeye demokrasi de barış da gelecek.”

Ertuğrul Kürkçü, cezaevinde bulunan gazetecilerin iktidar tarafından rehin alındığını söyledi. Kürkçü, “Medyanın yüzde 90’ı iktidarın kontrolü altındadır. Buna rağmen az sayıda gazeteci gerçeğin peşinde. Cezaevlerine bakın, bir tane yandaş gazeteci göremezsiniz. Cezaevindeki gazeteciler, gerçekleri yazdıkları için iktidarın baskı aygıtları tarafından rehin alınmıştır” şeklinde konuştu.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder