logo

8 Temmuz 2013 Pazartesi

"Vali orantısız zekadan korktu"

Taksim Dayanışması’ndan, müdahaleye karşı yapılan açıklamada Vali Mutlu'nun "orantısız zeka"dan korktuğu söylenirken yarın 10.30'da Taksim Hill Otel'de yapacakları basın toplantısına çağrı yapıldı.

Taksim Dayanışması, Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde Taksim’deki polis saldırısı hakkında bir açıklama yaptı. Dayanışma Kurulu Üyesi Hüseyin Demirdizen tarafından yapılan açıklamada, 35 dayanışma üyesinin gözaltına alındığını belirttikten sonra mücadeleye devam çağrısı yapıldı. Hüseyin Demirdizen, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun Gezi Parkı’nı açacakları ve halkın taleplerini dinleyecekleri bir ortam hazırlayacakları sözü üzerine bir forum düzenlemek üzere Park’a gitmek istediklerini belirtti.

Demirdizen şöyle konuştu:  “Buyurun İstanbullu vatandaşlar sizi bekliyoruz sözüne güvenerek saat 19.00’da forum yapacağız diyerek gittik. Vali’nin 15.00’te açıp 17.00’de kapattığı parka beklediği kişileri parkı işgal eden polisle gözaltına alıyor. Bu Guiness Rekorlar Kitabı’na en kısa süren park açılışı olarak geçecek. Gezi direnişini değişik kelimelerle tanımlamışlardı içinde olanlar. Başbakan’ın ifadesiyle polis tarafından uygulanan orantılı güce, orantısız zeka ile yanıt verdiler. Vali bu orantısız zekayı kıskanmış olacak ki bu dünyanın en kısa park açılışını yaptı. Bir parka gidip forum yapmanın nasıl bir suç olacağını anlamış değilim. Onlarca gözaltı var. Bu konuda da bir fezleke bekliyoruz. Belki de dünyanın en barışçıl, en kitlesel ve yaratıcı eyleminin her anı halk için eziyete, insanlara yapılan zalimane davranışlara döner anlayabilmiş değilim. Vali açıklama yapıyor, metronun kapanışından muzdaripmiş. Hangi birini konuşacağız. Kelimelerin nasıl bir anlamı olduğunu anlamakta zorlanıyoruz. Bir mantık, bir zeka değerlendirmesi yapmak zor. Türkiye bir mizah ve kara mizah ülkesi ama bu kadar mı?”

Soner Bahadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder