logo

2 Temmuz 2013 Salı

İÜ İLEF Mezunları: satılık medya olmayacağız!


İletişim Fakültesi 2013 Mezuniyet Töreni'ne Taksim'de başlayan ve tüm yurda yayılan direniş damgasını vurdu. İletişim Fakültesi Mezunlar eylemde, direniş sırasında olanları görmezden gelen medya kuruluşlarını protesto eden afişler taşıdı.

Gezi Parkı ile başlayan ve kısa süre içinde tüm yurda yayılan direnişe dün İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi 2013 yılı mezunları da destek verdi. Yeni mezunlar, İÜ Merkez Kampüste yapılan törende ellerinde, "Gördük, duyduk, biliyoruz; Üç maymuna uyma, suça ortak olma", "Nasıl geçti HABERsiz", ve "Medyayı maymun ettiniz, evrim bizimle başlayacak", "satılık medya olmayacağız" afişlerini taşıdılar. Eylem sırasında sık sık, "Her yer Taksim, her yer direniş" "Özgür basın özgür gelecek" sloganı atıldı. Ayrıca direniş sırasında hayatını kaybeden direnişçiler isimleri okunarak anıldı. İÜ İletişim Mezunları tarafından yapılan eylemlere mezun yakınları ve akademisyenler de alkışlayarak destek verdi. Eylemin ardından tören için orada bulunan orkestra da çav bella marşını çalarak eyleme destek verdi. Yapılan protesto eylemleri nedeniyle 15 dakika gecikmeli başlayan mezuniyet töreninde İÜ Rektörü Yunus Söylet ve İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın tebrik mesajlarının okunduğu sırada yeni mezunlar alkış ve ıslıklarla durumu protesto etti.

Prof. Dr. Suat Gezgin: “Öğrencilerimizi sansür uygulasın diye yetiştirmiyoruz.

Mezuniyet töreninde söz alan Gazetecilik Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Suat Gezgin “Öğrencilerimizi sansür uygulasın diye yetiştirmiydoruz. Öğrencilerimizin medyayı bu şekilde eleştirmesini takdir ediyorum. Okulda özgür basın ve özgür habercilik nasıl yapılır diye öğretiyoruz. Öğrencilerimizin arkasındayız” diyerek  eylem yapan öğrencilerine destek verdi.

"Kalemlerimizi kırmayacağız"

Anaakım medyanın süreç boyunca yaptığı yanlı yayını protesto eden öğrenciler adına konuştuğumuz Gökhan Çelik, "Bizler bugün gezi direnişleri boyunca sesiz kalan, boyun eğen, dik duramayan, sorumsuz ve yanlı yayın yapan sermaye medyalarını kınamak ve onlara taşıdığımız afişlerle mesaj göndermek için bu eylemi gerçekleştirdik. En nihayetinde Gazetecilerin halka karşı sorumluluğu, başta iş verenine ve kamu otoriteleri olmak üzere, öteki diğer sorumluluklardan önce gelir. Bilgi ve haber ile özgür düşünce, herhangi bir ticari mal ve hizmetten farklı olarak toplumsal bir nitelik taşmaktadır. Dolayısı ile gazetecilik mesleği kutsaldır ve kendince onurlu bir  dik duruşu vardır. Bizler İÜ İletişim Fakültesi yeni mezunlar olarak dik duracağımızı ve sonucu ne olursa olsun kalemlerimizi kırmayacağımızı vurgulamak istiyoruz" dedi.

Haber & fotoğraf: Helin GENÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder