logo

30 Haziran 2013 Pazar

"Yasak Ne Ayol!"

Lezbien, Gay, Biseksüel, Transseksüel, Travesti (LGBTT) üyeleri tarafından 11.si düzenlenen “Onur Yürüyüşü” dün gerçekleşti. Saat 17:00'de Taksim Tramvay Durağı'nda başlayan yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. “Direniyoruz ayol”, “Yasak Ne Ayol”, “Her yer Taksim her yer direniş” ve "Sevişe sevişe kazanacağız" sloganları atıldı. Direniş şehitleri ve hayatını kaybeden eşcinsellerin isimleri sayılarak ardından “Burada” şeklinde yanıt verildi. Eyleme CHP İstanbul Milletvekilleri Binnaz Toprak, Şafak Pavey, Melda Onur, Müslim Sarı, Mahmut Tanal ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, , BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, ÖDP Eş Başkanı Alper Taş ve Modacı Barbaros Şansal da destek verdi. Yürüyüş Tünel Meydanın'nda son buldu.

Alperen Ocaklarına eş cinsel barikatı


Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen Alperen Ocakları mensubu bir grup Kerkük'te emniyet müdürülüğüne yapılan saldırı sonrası yaşanan can kayıplarını protesto etmek için toplandı. Bu sırada Alperen Ocaklarının attığı “Tekbir, Allahü ekber” sloganın sonrasında çevrede bulunan eş cinseler grubu çevreledi. Kısa süre içinde binlerce kişi tarafından çevrilen Alperen Ocakları mensupları zor anlar yaşadı. Ortalama yarım saatlik bekleyişin ardından Çevik Kuvvet Polis'in olay mahaline gelmesi üzerine gerginlik başlamadan sona erdi. Daha sonra yaklaşık 100 kişilik grup çevik kuvvet polis eskortluğunda meydana dek tekbirler eşliğinde yürüdü.

LBGTT Eyleminde merhum ses sanatçısı Zeki Müren'de unutulmadı. Birçok kişi tarafından açılan dövizlerde, "Başka paşa tanımayız, "Zeki Müren'in askerleriyiz" yazıldı


Haber & Fotoğraf: Tuğçe YILDIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder