logo

10 Haziran 2013 Pazartesi

İnönü'yü Park Yap Diyen Üstün Zekalılara Arz Ederim

       8 Haziran 2013 Pazartesi günü, Beşiktaş'ın dünyaca bilinen, tanınan ve saygı gören taraftar grubu Çarşı, Beşiktaş'tan Taksim Gezi Parkı'na yürüyüş gerçekleştirdi. Abartısız on binlerce Beşiktaşlı, Fenerbahçeli, Galatasaraylı ve Trabzonsporlu vatandaş, bu yürüyüşe içtenlikle katıldı. Muhteşem dostluk görüntüleri vardı. Farklı renkler bir kere daha bir oldu, tek yürek oldu, diktatöre karşı yek oldu. On binlerin olaysız bir şekilde, dostane görüntülerle, sırasıyla Beşiktaş – Akaretler – Teşvikiye – Nişantaşı – Harbiye'den caddeleri inleterek Taksim Gezi Parkı'na ulaşması, tahmin edileceği gibi bazı üstün zekalıları rahatsız etti.
       

       Bu üstün zekalılar, Çarşı'nın bu muhteşem desteğine, mükemmel beyinlerini kullanarak:
       “Beşiktaş taraftarı madem doğayı bu kadar seviyor, İstanbul'un en güzel yeri beton yığını olmasın, İnönü Stadı yıkılsın oraya bir park yapılsın” fikrini ileri sürdüler.

       Bu konuda çok kısa olarak bir şeyler belirtmek, bu semtin insanı olan benim, boynumun borcudur.

       Hiçbir üstün zekalı yandaş, doğaya ve de insanlığa, Çarşı'nın doğa sevgisini eleştirecek kadar katkı sağlamamıştır. Alın size kısaca birkaç örnek:


       Beşiktaş Çarşısı, nükleer santrallere karşı açtığı devasa "Nükleersiz Türkiye" pankartıyla tepksini dünyaya göstermiştir.

       Beşiktaş Çarşısı, İsrail'in Filistin'e düzenlediği kanlı saldırılar sonucu eylem düzenleyip “Tanka karşı taş, savaşa karşı Beşiktaş” pankartı açarak tepksini dünyaya göstermiştir.

       Beşiktaş Çarşısı, geçen yılın ilk devresindeki Fenerbahçe derbisinde, 65. dakikada depremin yaraladığı Van için soyunmuş, atkılarını Van'daki kardeşlerine yardım amaçlı sahaya atarak tepksini dünyaya göstermiştir.

       Beşiktaş Çarşısı, şehitler verdiğimiz dönemlerde yıkılsın dedikleri İnönü Stadı'nda devasa bir Türk Bayrağı açarak tepksini dünyaya göstermiştir.

       Beşiktaş Çarşısı, İtalyan ekibi Cagliari taraftarlarının, Afrikalı futbolcu Eto'o'ya maymun muamelesi yapmasından sonra ırkçılığa karşı “Hepimiz Eto'o'yuz!” pankartı açarak tepksini dünyaya göstermiştir.

       Beşiktaş Çarşısı, küresel ısınmaya dikkat çekerek “Hepimiz Ozon Tabakasıyız!” pankartı açarak tepksini dünyaya göstermiştir.

       Daha fazla uzatmaya da gerek yok. Zaten bu örnekler, saymakla da bitmez, uzar gider...

       Kısacası Beşiktaş da, Çarşısı da ağır taştır, altında kalırsınız. Çarşı, alayınızdan daha esaslı hümanist, alayınızdan daha esaslı çevrecidir. En azından tepkilerini dünyaya sizden daha iyi duyurmaktadır. O yüzden gidin salyalarınızı başka yere akıtın. Güneş balçıkla sıvanmaz!

       Son olarak, renklerin ve halkın kardeşliğini de, direnişle sağlamlaşan bu birliği de, Çarşı'yı da bozamazsınız. O üstün zekalarınız, üstün yürekleriniz buna ne yazık ki yetmez.
       
       Az ötede oynayın.

       Saygılar.

2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğun mesaimiz sonucu Bloguumuzla fazla ilgilenemediğimiz için biraz geç bir müdahale oldu. Bu yüzden özür diliyoruz.

      Blogumuzun amacı, yayın politikamızda da belirttiğimiz gibi insanların "fikir"lerini beyan edeceği bir platform oluşturmaktır. Fakat; hakaret, aşağılama ve nefret suçu kapsamına girecek gerek yazı gerekse yoruma izin verilmeyeceğini de belirtiyoruz ve saygılarımızı sunuyoruz.

      Sil