logo

8 Ağustos 2019 Perşembe

Emre Mor: Galatasaray için beni oynatın!

Galatasaray, TFF Süper Kupa Finali'nde tutuk br futbolla Akhisarspor'u 1-0 mağlup etti. Son 15 dakikada oyuna giren Emre Mor ise adeta, “Galatasaray için beni oynatın. Ben futbol oynamak istiyorum” dedi.

Galatasaray, Ankara Eryaman Stadyumu'nda, Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa Finali karşılaşmasında, Akhisarspor'u Younes Belhanda'nın 39. dakikada attığı tek golle mağlup ederek sezonu kupayla açtı. Sarı – Kırmızılıların çok etkili bir performans sergilemediği müsabaakada son 15 dakikada oyuna giren ve sahadışı geçmişi nedeniyle performansı merak konusu olan Emre Mor, hücuma hareketlilik kazandırarak etkili bir performans sergiledi. Emre Mor oynadığı futbolla adeta, “Kendim için değil, Galatasaray için beni oynatın. Ben futbol oynamaya karar verdim” dedi. Mor, kişisel becerilerini takım yararına kullanma konusunda kararlı olduğunu gösterdi.

Galatasaray maça, Kalede Muslera; savunmada Mariano, Luyindama, Marcao, Yuri Nagatomo, savunmanın önünde Jan Michel Seri ve Selçuk, orta sahada Adem Büyük, Belhanda, Jimmy Durmaz ve ileride Ryan Babel ilk 11'i ile başladı. Galatasaray taraftarının maça yoğun ilgisi, maçı adeta bir iç saha maçına çevirdi.

Son şampiyon karşılaşmaya, top ayağında olmasına rağmen etkisiz bir futbolla başladı. Akhisarspor'un alan daraltan baskısı etkili oldu. Galatasaray, ilk köşe vuruşunu, 27. dakikada savunmadan topla çıkan Luyindama'nın yaptığı yerden zayıf ortada buldu. Akhisarspor, bu süreye kadar 4 köşe vuruşu kullandı.

Galatasaray savunmasının Muslera ile birlikte ceza sahası etrafında Akhisarspor baskısına karşı yaptığı tehlikeli paslaşmalar, savunmanın bir bütün olarak çok iyi bir uyum içerisinde olduğunu gösterdi.

SERİ, '6 NUMARA'YI BENİMSEDİ, BELHANDA RAHATLADI
6 numara olarak da anılan ön libero mevkisinde sorun yaşayacağı düşünülen Galatasaray'da 6 sırt numarasını giyen Michel Seri, ön libero oynama görevini üzerine almış durumda. Seri, geçtiğimiz yılların sorunu olan kontra uzun toplarda eksikliği duyulan kesiciliği yerine getirdi. Stoper Marcao, Seri ile birlikte oyun kurma görevini üstlendi.

Selçuk İnan da sırt numarasına uygun olarak 8 numara gibi oynadı. Hatta maçın ilk dakilalarında Adem Büyük ile birlikte gizli forvet gibi oynadı. Younes Belhanda, arkasında Seri ve Selçuk'un olmasına güvenerek ön tarafta daha rahat “10 numara” gibi oynayabildi.

Golün ardından Galatasaray'ın kendine güveni arttı. Ryan Babel'e tek forvetken top gelmedi. Babel sık sık orta sahaya gelerek top aldı. İkinci yarının ilk dakikalarına Akhisarspor baskılı başladı. İkinci yarıda Babel ve Adem yer değiştirdi.

TETİĞİ SORUNLU TÜFEK
Galatasaray'ın eksikleri konusunda maçın yayıncı kuruluşunun yorumcusu Erman Toroğlu, çok doğru iki değerlendirmede bulundu. Bunlardan ilki, 21. dakikada dile getirdiği “Selçuk'un yerinde Donk olsa, Seri biraz daha öne çıksa daha iyi olur” değerlendirmesiydi. İkinci doğru değerlendirme ise 23. dakikada dile getirdiği, “Galatasaray şu ana kadar santraforsuzluğunun sıkıntısını yaşadı” değerlendirmesiydi.

Bu iki eksik de gerçekten bu erken dakikalarda göze çarpan eksiklerdi. Emre Mor'un oyuna girişi, Galatasaray'ın ön taraftaki oyununu ciddi oranda hareketlendirse de, santrafor eksikliği gerçekten dikkat çeken boyuttaydı. Galatasaray, maç boyunca adeta tetiği sorunlu bir tüfek gibiydi. Falcao transferi, Galatasaray'ın en önemli eksiğine ilaç gibi gelecek bir isim olacak.

ÖNEMLİ DAKİKALAR
Dakika 13 – Akhisarspor'un köşe vuruşunda Burhan Eşer'in kale sahasından kafa vuruşu direkten dışarı çıktı.

Dakika 22 – Galatasaray'ın 18'ine atılan uzun topu, Muslera karşıladı.

Dakika 30 – Jimmy Durmaz, sağ kanatta kendisine atılan uzun pasta topu alıp ceza sahasına yöneldi ve 18'den attığı sert şut üstten dışarı çıktı.

Dakika 33 – Akhisarsporlu Elmar Bjarnason, orta sahada Babel'e yaptığı sert müdahale nedeniyle sarı kart gördü.

Dakika 34 – 18'te topla buluşan Mariano'nun, cepheden ceza sahasına giren Yuri Nagatomo'ya atmaya çalıştığı pasa engel oldu. Ceza sahasının dışında önü boş topla buluşan Mariano topu üstten dışarı attı.

DAKİKA 39 – Sol kanatta Babel, sürüklediği atakta ceza sahasında bekleyen Seri'ye attığı topta Seri tek pasla Belhanda'ya verdi. Akhisarspor savunmasının üzerine giden Belhanda, üç savunmacının ortasından teknik bir vuruşla topu ağlara gönderdi. (1-0)

Dakika 40 – Santranın üzerine baskısını arttıran Galatasaray'da topu kapan Adem Büyük'ün ceza sahası dışından yaptığı vuruş az farkla dışarı gitti.

Dakika 42 – Galatasaray'ın sol çaprazdan kazandığı serbest vuruşta Selçuk İnan'ın ortasına kafayı vuran Adem'in ağlara giden vuruşu, ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı.

Dakika 48 – Sol kanatan ceza sahasına yapılan ortaya Burhan'ın yaptığı kafa vuruşunda yerden seken topu kendi sol direk dibinden kornere çeldi.

Dakika 53 – Kontra atağa çıkmaya çalışan Akhisarspor'a baskı yapan Galatasaray'da topu kapan Jimmy Durmaz'ın sol çaprazdan yapmak istediği vuruşu savunma engelledi.

Dakika 54 – Sağ taraftan Mariano'nun yaptığı ortada uygun pozisyonda topla buluşan Babel, istediği kafa vuruşunu yapamadı ve topu dışarı attı.

Dakika 56 – Sol kanatta topla buluşan Babel'e tekme atan Akhisarspor Sağ Savunma oyuncusu Tolga Ünlü sarı kart gördü.

Dakika 62 – Sağ kanatta kazanılan serbest vuruşu Selçuk kullandı. Kale sahasına indirilen topa Mariano'nun vuramamasıyla oluşan karambolün ardından Akhisarspor savunması kısa sürede topu uzaklaştırdı.

Dakika 64 – Akhisarspor'da karşı atağa çıkarken orta noktada sakatlık geçiren Burhan Eşer'in sakatlık geçirmesinin ardından oyuna Onur Ayık oyuna girdi.

Dakika 66 – Topu kapmak için kayarak müdahale etmeye çalışan Younes Belhanda, Korhan Keleş'e yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü. Aynı pozisyona itiraz eden Mariano da sarı kart gördü.

Dakika 70 – Akhisarspor'da Erhan oyundan çıktı yerine Bertuğ girdi.

Dakika 71 – Akhisarspor, sağ kanattan taç atışıyla Galatasaray ceza sahasına uzun bir top attı. Karşı karşıya pozisyonda kalesini terk eden Muslera, Onur Ayık'ın açısını kapatarak pozisyonu engelledi. Bu pozisyonun ardından Muslera, stoperlere kızdı.

Dakika 72 – Adem Büyük oyundan çıktı, yerine Emre Mor girdi.

Dakika 74 – Mariano'nun önüne attığı topta sağ çaprazdan ceza sahasına giren Emre Mor'a gelmeden topu Akhisarspor kalecisi Gökhan aldı.

Dakika 75 – Akhisarspor'un kazandığı köşe vuruşunda havada Onur Ayıkla çarpışan Marcao, kısa bir sakatlık geçirdi.

Dakika 80 – Hava topunda faul yapan Berktuğ sarı kart gördü. Jimmy Durmaz'ın yerine Sofianne Feghouli girdi.

Dakika 82 – Karşı atakta rakip ceza sahası önünde Belhanda ve Babel'in tek paslaşmalarının ardından sağ çaprazdan Belhanda'nın attığı şutu kaleci Gökhan kurtardı.

Dakika 83 – Sağ çaprazda topla buluşan Emre Mor'un yerden sektirerek çapraz bir şekilde yaptığı vuruş sağdan dışarı çıktı.

Dakika 84 – Sol kanattan yapılan ortada Vrsajeviç'in aşırtma kafa vuruşu az farkla üstten dışarı gitti.

Dakika 87 – Ceza sahası önünde topla buluşan Belhanda, Sol kanattan Babel'i kaçırttı. Kale çizgisine inen Babel'in kale sahasına çevirdiği topu Akhisarspor savunması Belhanda'nın boş kaleye göndermesini engelledi.

Dakika 90 – Vrsajeviç sol kanattan Galatasaray ceza sahasına girdi. Topu ayağından açmasının ardından Marcao perde yaparak topun dışarı çıkmasını bekledi fakat Vrsajeviç daha hızlı davranarak topu kale çizgisinden kale sahasına çevirdi. Bertuğ, Galatasaray savunması kontrolsüz yakalanmış olmasına rağmen topu dışarı attı.

Dakika 90+1 Belhanda çıktı Ryan Donk girdi.

Soner Bahadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder