logo

18 Nisan 2017 Salı

Taşıma suyla değirmen dönmez!

Saray Faşizmi'nin yasallaşma referandumundan çıkan gayri resmi sonuç, taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışmaktır. Taşıma suyla değirmen dönmez!

Saray şurekası ve yancıları, referandumun amacının "fiili duruma uygun yasal zemin hazırlamak" olduğunu açıkça söylemişti. Yasadışı Saray Faşizmi, kendi niteliğine uygun bir şekilde bu gayrimeşru referandumdan gayrimeşru bir sonuç elde etme çabasına girdi. Sandıklarda hırsız karakterini konuşturamayan Saray Faşizmi, bu sefer işgal ettiği devlet mekanizmasını devreye sokarak Yüksek Seçim Kurulu'nu çalmıştır. YSK'nın sandık kurulu mührü olmayan oyları geçerli sayarak kalpazanlık talimatı vermesi, Saray Faşizmi'nin fikri tetikçisi Cem Küçük'ün savaş çağrısı ve Çoban'ın KaçAk Saray içinde sığınacak delik aradığı fotoğraf; Saray'ın yenilgisinin tescilidir. YSK eliyle taşınan suyla faşizm değirmenini döndürmeye çalışan Saray, Anadolu'daki "Taşıma suyla değirmen dönmez" sözünü çok acı bir şekilde yaşayacak.

Eski SSCB Bakanlar Kurulu Başkanı Josef Stalin'in "Oyları kimin verdiği değil, kimin saydığı önemlidir" sözü tüm çıplaklığıyla tarihsel bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Referandumdan önce yaptığımız çağrıyı yineliyoruz: Memleketini seven defansa gelsin! Dişimizden tırnağımızdan artırıp adeta yurt çapında sivil seferberlik ilan ederek inşa ettiğimiz "Hayır"ımıza sandıkta sahip çıktık. Sandıkta sivil Saray milislerine çaldırmadığımız "Hayır"ı şimdi de YSK'ya çaldırmamalıyız.

CHP, HDP ve Hayır ve Ötesi başta olmak üzere "Hayır" için mücadele eden bütün kurumlar bu hırsızlığa karşı hukuki mücadele verecek. Fakat Eski SSCB Halk Komiserleri Kurulu Başkanı Vladimir Lenin'in de söylediği üzere "mahkemeler birer iktidar alanıdır." Bu yüzden referandum konusunda mahkemeler aracılığıyla verilecek mücadele saf bir hukuk mücadelesi değil, esas itibariyle siyasi bir mücadeledir. Bu siyasi mücadeleye ne kadar sahip çıkarsak o kadar başarı elde ederiz. Üzerimize düşen sokak sokak ördüğümüz "Hayır" oyuna sahip çıkmak için yine aynı şekilde sokak sokak kamuoyu oluşturmak ve çoğunluk olduğumuzu dosta düşmana göstermektir.

Haziran Direnişi’ni yapmış Türkiye, Saray’ın biçmeye çalıştığı deli gömleğine sığmaz!

Hayır bitmedi! Daha yeni başlıyor!

Soner Bahadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder